Monday, September 24, 2007

Läsa post

I ett led att försöka behärska mig och inte vara så spontan så har jag börjat försöka att inte öppna min post direkt, utan istället låta den ligga ett tag på köksbordet innan jag öppnar den. Likadant med min mail på jobbet, jag försöker låta bli att slänga mig på den lilla ikonen som visar att jag har fått ett nytt mail utan istället göra klart det jag håller på med.

2 comments:

Anders said...

Det där med posten hemma känner jag igen, det kallas "glömma betala räkningar" hos oss...
Sen har jag hört om de som ställer in sitt mejlprogram på jobbet att bara hämta mejlen en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen.
Lycka till :)

Angelica said...

Bra tips! Fast jag tror att jag hade haft mer nytta av det när jag var som mest speedad. Nu för tiden är det inte så att jag blir spammad med mail. Men jag ska ändra mina mailinställningar så jag inte får mail så ofta, så blir det kanske inte så jobbigt när jag går upp ännu mer i tid och får mer att göra. Samtidigt tror jag dock att jag behöver bekämpa den här instinkten jag har att vilja läsa mailet på en gång när jag har fått det (även om jag bara får mail två gånger i timmen). Dra ner på det spontana liksom.