Sunday, June 1, 2008

Gå barfota på grus

När jag var liten gick jag rätt ofta omkring barfota på somrarna, även på grusgården. Med åren har jag väl blivit mer bekväm av mig och väljer att ta på mig sandaler när jag ska gå över grusgården. Under fötterna, och förstås även på andra ställen på kroppen, finns akupressurpunkter som bland annat är bra för att motverka stress. Det borde ju vara kanon att gå på grus för att komma åt dessa stresspunkter under fötterna. När jag nu i helgen, ibland, valde att gå barfota över gruset gjorde det fruktansvärt ont. Jag har en teori om att det beror på två saker. Dels för att mina fötter alldeles för ofta är i ett par skor när jag går på ojämnt underlag, dels för att det gör ont i mina stackars stresspunkter när de belastas. Så den här sommaren ska jag försöka gå så mycket som möjligt på grus och andra ojämna underlag för att massera mina stresspunkter under fötterna.

5 comments:

Anders said...

Ja, jag minns att det alltid gjorde lite ont i fötterna på våren när man gav sig ut på gruset hemmavid för första gången, men sedan i augusti med ett barfotasommarlov i ryggen sprang man varsomhels. Och var helt avslappnad :)
Ett par bekanta köpte en akupressurplatta man kan stå på, typ när man borstar täderna, när de var i Korea. Den har två fotsiluetter med små knoppar i.
Mer barfota åt folket!

Anonymous said...

Är det inte zonterapi punkter under fötterna som masseras du menar?
Dina problem kan bero på båda.
Kanske lever man mer ohälsosamt än när man var barn, alltså samlas det mer skit i kroppen som avlagras i fötterna av jordens dragningskraft. Då känns det ju mer.
Kanske kommer du inte ihåg riktigt hur det kändes att gå barfota när du var barn.
Troligtvis var du öm i fötterna den första tiden innan dina fotsulor hade blivit härdade.

Angelica said...

Det är klart att jag inte kommer ihåg hur det kändes under mina fötter när jag var barn, det är ju sju evigheter sen. Det är klart att jag förmodligen var öm under fötterna den första tiden innan jag hade härdat mig. Men eftersom jag vet att jag har vissa punkter jag är jätteöm i (utan att behöva trycka hårt med fingarna) lär det nog inte göra saken sämre av att gå lite barfota på gruset.

Anonymous said...

Fler infall i ämnet:
Barefootin'

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!